خدمات پزشکی پرستاری آزمایشگاهی بالینی در منزل
خانه > خدمات > ویزیت تلفنی متخصص ارتوپد

ویزیت تلفنی متخصص ارتوپد

فرآیند ثبت درخواست
ارمغان در مان در منزل | اجاره تجهیزات پزشکی

ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.

ارمغان در مان در منزل | اجاره تجهیزات پزشکی

کارشناسان ارمغان با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی، درخواست شما نهایی می‌شود.

ارمغان در مان در منزل | اجاره تجهیزات پزشکی

هزینه خدمات از شما دریافت می‌شود.

ارمغان در مان در منزل | اجاره تجهیزات پزشکی

پرستار در محل حاضر شده و خدمت مورد نظر را انجام می‌دهد.

ویزیت تلفنی متخصص ارتوپد به چه صورت است؟ متخصص ارتوپدی که به آن متخصص استخوان و مفاصل یا جراح ارتوپد نیز گفته می شود، با روش های جراحی و غیرجراحی سعی در تشخیص و درمان مشکلات سیستم حرکتی بدن دارد. اگرچه ارتوپدی شاخه ای از علم جراحی است، اما به این معنا نیست که ارتوپدی فقط جراحی انجام می دهد. متخصص ارتوپد کلیه بیماری های مربوط به دست و پا، کمر و گردن، لگن و درد این نواحی و محدودیت حرکتی و تغییر شکل اندام ها را درمان می کند.

ممکن است بسیاری از افراد بپرسند که پزشک ارتوپد کیست و چه بیماری هایی را درمان می کند؟ اگر مشکلات مربوط به استخوان ها و مفاصل دارید، احتمالا اطرافیان یا یک پزشک عمومی به شما توصیه کرده اند که به یک ارتوپد مراجعه کنید. اگر می خواهید در مورد دلایل مراجعه به متخصص ارتوپد و بیماری هایی که این متخصص درمان می کند اطلاعات کافی کسب کنید، در این مقاله با ما همراه باشید تا به انواع بیماری هایی که توسط این پزشک تشخیص داده و درمان می شوند، اشاره کنیم.

ارتوپدی چیست؟

همانطور که گفتیم متخصص ارتوپد بیماری های مربوط به سیستم استخوانی را درمان می کند. ارتوپدی شاخه ای از پزشکی است که متخصص داخلی می تواند با ادامه تحصیل در سطح فوق تخصصی به آن دست یابد. این شاخه از پزشکی بر روی سیستم اسکلتی عضلانی تمرکز دارد. در مراکز تخصصی، پزشک ارتوپد می تواند به عنوان بخشی از تیم درمان ارتوپدی فعالیت کند. این تیم شامل متخصصان ارتوپدی، دستیاران، پرستاران، متخصصان کار و فیزیوتراپی و مربیان ورزشی می باشد.

متخصص استخوان و مفاصل 

متخصصان استخوان و مفاصل به ارائه خدمات درمانی برای مشکلات اسکلتی و حرکتی می‌پردازند. این پزشکان با بهره‌گیری از دانش و تجربه خود، به بررسی و تشخیص بیماری‌ها و آسیب‌های مرتبط با استخوان‌ها و مفاصل می‌پردازند. از دردهای مفصلی و آرتروز گرفته تا شکستگی‌ها و اختلالات حرکتی، این متخصصان توانایی ارائه راهکارهای درمانی متنوعی را دارند.

با توجه به پیشرفت‌های روزافزون در علم پزشکی، متخصصان استخوان و مفاصل از تکنیک‌های نوین مانند روش‌های غیرجراحی و جراحی‌های کم‌تهاجمی استفاده می‌کنند. هدف آنها بازگرداندن بیماران به زندگی فعال و بدون درد است. مشاوره‌های تخصصی و برنامه‌ریزی درمانی منسجم از ویژگی‌های کلیدی خدمات این پزشکان به شمار می‌رود که به بیماران کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری به روند درمان خود ادامه دهند

دکتر ارتوپد کیست؟

دکتر ارتوپد کیست؟

متخصص ارتوپد آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می کند. سیستم اسکلتی عضلانی شامل استخوان ها، ماهیچه ها، رباط ها، تاندون ها، مفاصل و اعصاب است. این شاخه از پزشکی برای اولین بار برای درمان کودکان مبتلا به بیماری های فلج کننده و ناتوان کننده ایجاد شد. نام ارتوپدی نیز ریشه یونانی دارد و به همین مشکل اشاره دارد. در زبان یونانی «اورتو» به معنای راست و «پایس» به معنای فرزندان است.

اما امروزه متخصصان ارتوپدی همه بیماران را در هر سنی درمان می کنند و فقط در درمان کودکان تخصص ندارند. اگر در زندگی خود از درد مفاصل رنج برده اید یا آسیب جدی به سیستم اسکلتی عضلانی شما وارد شده است، احتمالاً برای درد مفاصل به پزشک مراجعه کرده اید. متخصص ارتوپد در تشخیص و درمان تخصصی مهارت بالایی دارد و بیماری های مربوط به این بافت ها را درمان می کند.

متخصص ارتوپد چه وظیفه‌ای دارد؟

متخصص ارتوپدی باید انواع مشکلات ناشی از آسیب به سیستم اسکلتی عضلانی را تشخیص داده و درمان کند. وظیفه اصلی این متخصص موارد زیر است:

  • مدیریت درد: برخی آسیب ها و بیماری ها باعث ایجاد درد در سیستم اسکلتی عضلانی می شوند. متخصص ارتوپد درمان را برای از بین بردن درد پیشنهاد می کند.
  • بهبود دامنه حرکتی: درد و تورم مفاصل می تواند دامنه حرکتی را محدود کرده و در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد کند. در این شرایط متخصص با روش هایی مانند فیزیوتراپی دامنه حرکتی را بهبود می بخشد. گاهی اوقات برای رفع این مشکل نیاز به جراحی است.
  • درمان صدمات: آسیب هایی مانند شکستگی استخوان، دررفتگی یا پارگی تاندون توسط متخصصین ارتوپد درمان می شود.

علل مراجعه به دکتر ارتوپد

برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماری ها، مشاوره با متخصص ارتوپد ضروری است. اغلب، هنگامی که فردی در تصادف یا رویداد دیگری آسیب می بیند، نیاز به معاینه ارتوپدی وجود دارد. گاهی اوقات این تجربه برای مدیریت و کنترل شرایط مزمن مانند کمردرد یا آرتریت مورد نیاز است.

حتی اگر فردی هستید که فعالیت بدنی چندانی ندارید، ممکن است در فعالیت های روزانه خود دچار ساییدگی و ساییدگی شوید. اگر مدت زیادی را جلوی کامپیوتر بگذرانید، بدون استراحت کار کنید، هر روز حرکات تکراری انجام دهید یا در وضعیت نامناسب کار کنید، به سیستم اسکلتی عضلانی خود آسیب وارد می کنید و اگر آسیب جدی باشد باید به ارتوپد مراجعه کنید.

برای درمان در منزل با ارمغان تماس بگیرید

ارمغان درمان اراه دهنده خدمات پزشکی و پرست‎اری در منزل است

علت آسیب های استخوانی چیست؟

آسیب های استخوان و مفاصل در اثر شکستگی، دررفتگی، رگ به رگ شدن و پارگی تاندون ایجاد می شود. این آسیب ها می تواند به دلایل زیر باشد:

  • عفونت اندام‌ها
  • آرتروز و ساییدگی
  • آسیب‌های ورزشی
  • تومورهای استخوان 
  • بیماریهای مادرزادی

معمولاً بیماران به دلیل درد استخوان به ارتوپد مراجعه می کنند و این دردها بیشتر در ناحیه کمر، زانو و گردن احساس می شود. اکثر این مشکلات را می توان با روش هایی غیر از جراحی مانند مصرف داروها، انجام ورزش های خاص و فیزیوتراپی درمان کرد. گاهی اوقات آزمایشات تصویربرداری مانند سی تی اسکن، سونوگرافی، MRA و رادیوگرافی مورد نیاز است.

منشا دردهای استخوانی

  • اعصاب

در برخی موارد علت برخی از دردها اعصاب است و خود استخوان مشکلی ندارد. اعصاب می توانند تحت فشار اندام های اطراف یا دیسک های بیرون زده از استخوان باشند.

  • ماهیچه ها

ماهیچه های بازو، پا و پشت می توانند منبع درد باشند. این عضلات را می توان در حین ورزش یا کارهایی که ممکن است برای ما کمی سخت باشد کشیده شوند و این کشش باعث اسپاسم و درد می شود.

  • تاندون ها

تاندون ها اتصالات بافتی هستند که بین ماهیچه ها و استخوان ها قرار می گیرند و آنها را در حین ورزش و حتی کارهای روزمره به یکدیگر متصل می کنند، این تاندون ها می توانند کشیده شوند و منجر به التهاب و درد شوند.

  • رباط ها

رباط ها نوارهای بافتی محکمی هستند که انتهای استخوان ها را در مفاصل به هم متصل می کنند. هنگامی که فشار قوی به مفصل وارد می شود، این رباط ها کشیده می شوند و ملتهب می شوند و باعث درد می شوند.

دکتر متخصص ارتوپد چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند؟

همانطور که گفتیم ارتوپدها می توانند بسیاری از بیماری ها و آسیب های مربوط به استخوان ها، عضلات، تاندون ها، رباط ها و مفاصل را درمان کنند. در زیر تعدادی از مهم ترین بیماری هایی که توسط پزشکان ارتوپد تشخیص و درمان می شوند را معرفی می کنیم.

  • رگ به رگ شدن مفصل

پکشش و پارگی بیش از حد رباط ها را رگ به رگ شدن یا رگ به رگ شدن می گویند. رباط ها نوارهای بافتی هستند که دو استخوان را در یک مفصل به هم متصل می کنند. شایع ترین ناحیه پیچ خوردگی، پیچ خوردگی مچ پا است. در مورد رگ به رگ شدن مفاصل، علائمی مانند کبودی، درد در اطراف مفصل، تورم و محدودیت حرکت ممکن است رخ دهد.

  • کشش عضلات

هنگامی که یک عضله بیش از حد کشیده می شود یا پاره می شود، فرد دچار کشیدگی یا کشیدگی عضله می شود. مواردی مانند خستگی، استفاده بیش از حد از ماهیچه ها یا استفاده نادرست از عضلات باعث این مشکل می شود. هر ماهیچه ای در بدن ممکن است کشیده یا پاره شود. اما معمولا این عارضه در پشت، شانه، گردن و همسترینگ (عضله پشت ران) دیده می شود.

فشار وارد شده به عضله باعث درد می شود و حرکت آن گروه عضلانی را محدود می کند. اگر پیچ خوردگی خفیف تا متوسط ​​باشد، نیازی به مراجعه به متخصص نیست و می توان مشکل را در خانه با درمان های خانگی مانند کمپرس یخ، گرما یا داروهای ضد التهاب درمان کرد. اما گاهی اوقات به دلایلی مانند اعمال سنگین بدنی، کشش عضلانی بسیار قوی است و باید با متخصص ارتوپد مشورت کرد. کشیدگی عضلانی معمولاً با علائمی مانند شروع ناگهانی درد، محدودیت حرکت، کبودی، تورم، اسپاسم عضلانی، سفتی و ضعف همراه است.

  • شکستگی استخوان

شکستگی استخوان می تواند از یک ترک نازک تا یک شکستگی بسیار شدید متغیر باشد. استخوان می تواند به صورت طولی، عرضی و یا در چندین مکان شکسته شود. معمولاً در تصادفات و صدمات شدیدی که فشار بیشتری نسبت به استخوان تحمل می کند، می شکند. در بیشتر موارد، شکستگی با درد شدید همراه است. گاهی اوقات حرکت درد را بدتر می کند. برخی از افراد ممکن است از درد غش کنند یا احساس سرگیجه کنند.

در صورت مشاهده تورم و کبودی همراه با درد شدید در ناحیه آسیب دیده، به احتمال زیاد استخوان شکسته است و باید برای تشخیص و تصویربرداری دقیق به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

  • دررفتگی

زمانی که انتهای استخوان از جای خود خارج شود به آن لوکساسیون می گویند. این وضعیت می تواند در نتیجه تصادف، سقوط یا ورزش های با سرعت بالا رخ دهد. دررفتگی بیشتر در استخوان های بزرگ اتفاق می افتد. در بزرگسالان، شایع ترین استخوانی که دچار چنین آسیبی می شود استخوان بازو است. استخوان اولنا در کودکان بیشتر آسیب می بیند. گاهی اوقات ممکن است استخوان های انگشتان به دلیل خم شدن و فشار ناگهانی دچار دررفتگی شوند.

در صورت جابجایی استخوان، نمی توانید استخوان را به طور موقت حرکت دهید و ناحیه آسیب دیده ممکن است تورم و درد شدید را تجربه کند. در چنین شرایطی باید فوراً به پزشک ارتوپد مراجعه کنید و سعی کنید مفصل را حرکت ندهید.

  •  بیماری های ستون فقرات

ستون فقرات از 26 مهره تشکیل شده و ایستادن یا خم شدن را برای ما آسان‌تر می‌کند. برخی از مشکلات می تواند به ساختار ستون فقرات آسیب برساند یا باعث ایجاد مشکلاتی برای مهره ها و بافت های اطراف شود. عفونت های مختلف، آسیب های فیزیکی، تومورها یا تغییرات استخوانی با افزایش سن (مانند دیسک کمر) می توانند باعث اختلالات ستون فقرات شوند.

درد زمانی رخ می دهد که بیماری ستون فقرات به نخاع یا اعصاب فشار وارد کند. درمان بسته به نوع بیماری متفاوت است. گاهی یک ارتوپد مجبور است ستون فقرات را جراحی کند.

  •  تغییر شکل ستون فقرات

ستون فقرات از بدن حمایت می کند و از نخاع در برابر آسیب محافظت می کند. اما گاهی به دلیل اشتباه نشستن یا ماندن طولانی مدت در وضعیت نامناسب، منجر به تغییر شکل ستون فقرات می شود. این تغییر شکل ممکن است فقط علائم خارجی داشته باشد. اما در بسیاری از موارد، فرد علائمی مانند درد، ضعف، بی حسی، گزگز، از دست دادن عملکرد و مشکلات قلبی و ریوی را تجربه می کند.

برخی از انحناهای ستون فقرات را می توان با فیزیوتراپی و ورزش اصلاح کرد. اما در برخی شرایط، ارتوپد تشخیص می دهد که ستون فقرات نیاز به جراحی دارد. برای مثال ایجاد قوز در وسط کمر که حتی در نوجوانان نیز قابل مشاهده است نیاز به جراحی دارد.

  • بیماری عفونی استخوان و مفاصل

گاهی اوقات در شرایطی مانند ضربه یا جراحی، باکتری های بیماری زا می توانند وارد بدن شده و از طریق جریان خون به استخوان ها و مفاصل برسند. اگر عفونت استخوان و مفاصل درمان نشود، می تواند باعث بیماری مزمن شود. انواع مختلف باکتری ها می توانند این شرایط را ایجاد کنند. مهمترین آنها استافیلوکوکوس اورئوس، انتروباکتر و استرپتوکوک هستند.

  •  استئومیلیت

استئومیلیت نوعی عفونت استخوان و مفاصل است که از طریق خون از سایر قسمت های بدن مانند عفونت مجاری ادراری یا ذات الریه به استخوان می رسد. گاهی اوقات شرایطی مانند جراحی، تزریق در نزدیکی استخوان یا ایجاد شکستگی که پوست را شکافته می‌کند باعث استئومیلیت می‌شود. افرادی که دیابت و زخم پای دیابتی دارند بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

این بیماری به سرعت علائم خود را نشان می دهد که شامل درد، تب و سفتی می شود. گاهی اوقات ممکن است در نتیجه عفونت قبلی عود کند. برای درمان این بیماری، پزشک معمولا آنتی بیوتیک تجویز می کند.

  • سرطان استخوان

تومور یا توده غیر طبیعی ممکن است در استخوان ایجاد شود. زمانی که این توده بدخیم است و می تواند به قسمت های دیگر سرایت کند، فرد به سرطان استخوان مبتلا می شود. سرطانی که از استخوان ها شروع می شود نادر است. در بیشتر موارد، سرطان از اندام دیگری شروع می شود و به استخوان گسترش می یابد.

اگر علائمی مانند درد و تورم در استخوان، توده قابل لمس سفت در استخوان های بلند، احساس خستگی و کاهش وزن دارید، باید برای تشخیص سرطان استخوان به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

  •  بیماری مادرزادی استخوان و مفاصل

برخی از بیماری های استخوان و مفاصل بلافاصله پس از تولد ایجاد می شوند. همه بیماری های مادرزادی ژنتیکی نیستند. برخی از آنها در اثر عواملی در دوران بارداری، زایمان یا پس از تولد ایجاد می شوند. دارویی به نام تالیدومید برای تسکین حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری تجویز شد. اما تحقیقات نشان می دهد که این دارو باعث آسیب به سیستم اسکلتی در رحم می شود. این نوزادان دارای نقایص جدی مانند اندام کوتاه یا تغییر شکل یافته بودند.

  •  آرتروز

التهاب مفصل را آرتریت می گویند. این بیماری می تواند یک یا چند مفصل را درگیر کند. آرتریت بیش از 100 نوع مختلف دارد که علائم و روش های درمانی متفاوتی دارند. شایع ترین انواع آن آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریاتیک و نقرس است. علائم آرتریت معمولاً با گذشت زمان ایجاد می شود و شدید می شود. اما گاهی اوقات ممکن است ناگهان شروع شود. این بیماری می تواند در سنین مختلف تاثیر بگذارد. آرتریت روماتوئید معمولاً در سنین 30 تا 60 سالگی رخ می دهد. استئوآرتریت در افراد 50 تا 60 ساله شایع تر است. البته این بیماری در افراد دارای اضافه وزن نیز مشاهده شده است.

  •  کمر درد

کمردرد به خودی خود یک بیماری نیست. اما این عارضه می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای باشد. هنگامی که به متخصص کمردرد مراجعه می کنید، پزشک ممکن است تشخیص دهد که درد مربوط به رباط ها، ماهیچه ها، دیسک ها، دیسک های بین مهره ای، اعصاب یا مهره های کمر شما است. گاهی اوقات مشکل در اندام های مجاور مانند کلیه ها باعث کمردرد می شود.

معمولا برای درمان کمردرد از داروها یا پمادهای موضعی استفاده می شود. در 90 درصد موارد این نوع درمان جواب می دهد. اما گاهی ارتوپد تشخیص می دهد که جراحی لازم است.

  •  بیماری مادرزادی استخوان و مفاصل

برخی از بیماری های استخوان و مفاصل بلافاصله پس از تولد ایجاد می شوند. همه بیماری های مادرزادی ژنتیکی نیستند. برخی از آنها در اثر عواملی در دوران بارداری، زایمان یا پس از تولد ایجاد می شوند. دارویی به نام تالیدومید برای تسکین حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری تجویز شد. اما تحقیقات نشان می دهد که این دارو باعث آسیب به سیستم اسکلتی در رحم می شود. این نوزادان دارای نقص های جدی مانند اندام های کوتاه یا تغییر شکل یافته بودند.

  • آرتروز

التهاب مفصل را آرتریت می گویند. این بیماری می تواند یک یا چند مفصل را درگیر کند. آرتریت بیش از 100 نوع مختلف دارد که علائم و روش های درمانی متفاوتی دارند. شایع ترین انواع آن آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریاتیک و نقرس است. علائم آرتریت معمولاً با گذشت زمان ایجاد می شود و شدید می شود. اما گاهی اوقات ممکن است ناگهان شروع شود. این بیماری می تواند در سنین مختلف تاثیر بگذارد. آرتریت روماتوئید معمولاً در سنین 30 تا 60 سالگی رخ می دهد. استئوآرتریت در افراد 50 تا 60 ساله شایع تر است. البته این بیماری در افراد دارای اضافه وزن نیز مشاهده شده است.

  •  کمردرد

کمردرد به خودی خود یک بیماری نیست. اما این عارضه می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای باشد. هنگامی که به متخصص کمردرد مراجعه می کنید، پزشک ممکن است تشخیص دهد که درد مربوط به رباط ها، عضلات، دیسک ها، دیسک های بین مهره ای، اعصاب یا مهره های پشت است. گاهی اوقات مشکل در اندام های مجاور مانند کلیه ها باعث کمردرد می شود.

معمولا برای درمان کمردرد از داروها یا پمادهای موضعی استفاده می شود. در 90 درصد موارد این نوع درمان جواب می دهد. اما گاهی ارتوپد تشخیص می دهد که جراحی لازم است.

  •  دیسک کمر

دیسک های کمر بین مهره ها قرار دارند و حرکت را تسهیل می کنند و به عنوان ضربه گیر عمل می کنند. اگر فتق دیسک نشت کند، به اعصاب فشار وارد می کند و باعث کمردرد می شود. فتق دیسک کمر معمولا بدون هیچ علامتی ایجاد می شود. این مشکل زمانی متوجه می شود که فرد چیز سنگینی را بلند می کند یا به دیسک ها فشار می آورد. این بیماری عمدتاً افراد 35 تا 50 ساله را مبتلا می کند.

اغلب اوقات دیسک کمر در ابتدا هیچ علامتی ندارد و به مرور زمان درد و بی حسی متوسطی در پشت و باسن احساس می شود. گاهی اوقات درد پس از چند هفته خود به خود از بین می رود. اما در همان بازه زمانی ممکن است که درد بسیار شدید باشد و به پاها منتقل شود. اگر مشکل دیسک کمر دارید و به دنبال مشاوره و ویزیت پزشک هستید، می توانید از طریق وب سایت پزشک خود با بهترین پزشک دیسک کمر نوبت آنلاین بگیرید.

  •  زانو درد

شرایط مختلف می تواند باعث درد زانو شود. این عارضه می تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. علت زانو درد می تواند آسیب رباط یا پارگی غضروف باشد. برخی از بیماری های زمینه ای مانند آرتریت، نقرس یا عفونت نیز باعث درد زانو می شوند. در بسیاری از موارد، درمان های خانگی و مراقبت از زانو می تواند به تسکین درد کمک کند. گاهی ممکن است پزشک ارتوپد استفاده از زانوبند و چندین جلسه فیزیوتراپی را تجویز کند. در برخی موارد تشخیص داده می شود که زانو نیاز به جراحی دارد.

  •  آسیب تاندون

تاندون یک بافت فیبری است که استخوان را به ماهیچه متصل می کند. تاندون ها می توانند حدود 5 برابر وزن بدن را تحمل کنند. اما در برخی شرایط، تاندون ها ممکن است پاره یا آسیب ببینند. برخی عوامل مانند تزریق استروئید به تاندون، گروه خونی O یا برخی بیماری ها مانند نقرس و پرکاری پاراتیروئید، احتمال تاندونیت را افزایش می دهند.

پارگی تاندون بسیار نادر است. اما اگر این اتفاق افتاد، لازم است بلافاصله برای درمان اقدام شود. زیرا این مشکل جدی است و باعث درد شدید و آسیب دائمی می شود. گاهی برای درمان این مشکل نیاز به جراحی است.

برای درمان در منزل با ارمغان تماس بگیرید

ارمغان درمان اراه دهنده خدمات پزشکی و پرست‎اری در منزل است

  • پوکی استخوان

پوکی استخوان باعث نازک و ضعیف شدن استخوان ها می شود. در نتیجه احتمال شکستگی های دردناک وجود دارد. عواملی مانند افزایش سن، تغییرات هورمونی و یائسگی، وزن کم، سیگار کشیدن و مصرف برخی داروها در شروع پوکی استخوان نقش دارند. کلسیم و ویتامین D معمولا برای درمان و پیشگیری از این مشکل تجویز می شوند و پزشک توصیه می کند ورزش را در برنامه خود بگنجانید. اگر پوکی استخوان شدید باشد، شرایط متفاوت است و داروهای مخصوص پوکی استخوان تجویز می شود.

  •  راشیتیسم

پوکی استخوان یا راشیتیسم به دلیل کمبود ویتامین D در کودکان ایجاد می شود. وقتی ویتامین D در بدن کم باشد، کلسیم و فسفر غذا به خوبی جذب بدن نمی شود. زمانی که کلسیم و فسفر در استخوان ها در سطح مناسبی نباشد باعث نرمی استخوان ها می شود. اگر کودک علائمی مانند تاخیر در رشد، تاخیر در مهارت های حرکتی، درد در ستون فقرات و لگن و ضعف عضلانی دارد، باید برای تشخیص پوکی استخوان به پزشک مراجعه کنید. در بسیاری از موارد می توان با افزودن کلسیم یا ویتامین D به رژیم غذایی مشکل را حل کرد. اما اگر علت این عارضه بیماری زمینه ای دیگری باشد باید از داروها یا سایر روش های درمانی استفاده کرد.

  • پای چنبری

صافی کف پا یک مشکل مادرزادی پا است که نوزاد از بدو تولد با آن مواجه است. در این نوع بیماری پا، پا خارج از موقعیت و پیچ خوردگی است. در این حالت تاندون هایی که ماهیچه ها را به استخوان متصل می کنند کوتاه هستند و شکل ساق را تغییر می دهند. این مشکل تقریبا شایع است و ممکن است نوزاد در هر صورت سالم باشد و فقط از صافی کف پا رنج می برد.

این وضعیت می تواند خفیف یا شدید باشد. تقریبا نیمی از نوزادانی که کف پای صاف دارند این مشکل را در هر دو پا دارند. معمولاً پزشک شروع درمان را از لحظه تولد توصیه می کند.

  •  آسیب های ورزشی

احتمال هر نوع آسیبی در حین تمرین وجود دارد. گاهی علت آن فعالیت ورزشی نامنظم است و گاهی آسیب ناشی از تماس بدنی است. شایع ترین آسیب ها در ورزش عبارتند از رگ به رگ شدن، پارگی تاندون یا عضلات، آسیب دیدگی زانو، تورم عضلانی، شکستگی و رگ به رگ شدن استخوان. برای درمان بسیاری از آسیب ها می توان از کیسه های یخ یا حرارتی استفاده کرد. اما برخی آسیب ها شدید هستند و باید به ارتوپد مراجعه کنید.

  • درد لگن

درد لگن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در خانم ها درد لگن اغلب به دلیل درد در ناحیه تناسلی ایجاد می شود و مشکل مربوط به این ناحیه است. اما گاهی اوقات درد می تواند نشانه عفونت، درد استخوان یا آسیب به اندام های غیر تولید مثل باشد. عواملی مانند آپاندیسیت، عفونت ادراری، عفونت کلیه، اختلالات روده، دیسک کمر، اسپاسم عضلات لگن و شکستگی استخوان لگن باعث ایجاد درد در این ناحیه می شود. اگر مشکل استخوان یا عضله نباشد، ارتوپد شما را به متخصص دیگری ارجاع می دهد.

  • درد مچ دست

درد مچ دست می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اغلب به دلیل پیچ خوردگی یا التهاب تاندون ایجاد می شود. با توجه به علائم و شدت درد، پزشک می تواند علت این عارضه را پیدا کند. در بیشتر موارد، مشکل را می توان با مراقبت های خانگی حل کرد. اما اگر درد بعد از چند هفته فروکش نکرد یا خیلی شدید بود باید به ارتوپد مراجعه کنید.

  •  درد در دست

درد بازو شامل درد در شانه، بازو، آرنج و مچ دست است. علل این عارضه بسیار متنوع است و پزشک می تواند با معاینه دقیق علت آن را بیابد. گاهی درد استخوان یا عضله باعث این مشکل می شود و گاهی درد مربوط به اعصاب است. آرتریت یا شکستگی استخوان یکی از علل شایع دست درد است که باید توسط پزشک معاینه و درمان شود.

  • پا درد

پا درد به دلایل مختلفی ایجاد می شود. در بسیاری از موارد علت فعالیت زیاد است و با استراحت مشکل حل می شود. اما گاهی مشکل جدی است و باید توسط متخصص ارتوپد تشخیص داده شود. مواردی مانند تاندونیت عضلات پا، سندرم سینوس تارسال یا شکستگی استخوان پا موارد جدی هستند که نیاز به درمان پزشکی دارند.

  • شانه درد

مفصل شانه یک مفصل گوی و کاسه ای است. اگر مشکل مفصل یا استخوان باشد، معمولاً بالا بردن بازو دشوار می شود. عواملی مانند کشیدگی ناشی از فشار زیاد، التهاب تاندون ها، دررفتگی مفصل شانه، شکستگی ترقوه، فشار روی اعصاب گردنی یا آسیب نخاع از علل اصلی درد شانه هستند.

  •  سندرم تونل کارپال

در این بیماری اعصاب اصلی دست تحت فشار هستند. در نتیجه فرد دچار درد، بی حسی و ضعف در بازو و دست می شود. حرکات مکرر دست، وضعیت نادرست دست برای مدت طولانی، بارداری، چاقی و ژنتیک عواملی هستند که باعث ایجاد سندرم تونل کارپال می شوند. بسته به علائم و شدت بیماری، ارتوپد از روش های درمانی مختلفی مانند دارو، ورزش یا جراحی استفاده می کند.

  •  تعویض مفصل زانو

یکی از جراحی هایی که برای درمان مشکلات زانو انجام می شود، جراحی تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی زانو است. این جراحی باعث تسکین درد و بهبود عملکرد زانو می شود. در این جراحی استخوان آسیب دیده از لگن، ساق پا و کاسه زانو بریده شده و مفصل مصنوعی جایگزین می شود. این ترکیب از آلیاژهای فلزی، پلاستیک درجه یک و پلیمر ساخته شده است.

  • تعویض مفصل ران

هنگامی که مفصل ران آسیب می بیند، جراحی تعویض مفصل ران برای تسکین درد و بازیابی توانایی مفصل و استخوان انجام می شود. در این عمل بخشی از مفصل ران با ایمپلنت مصنوعی جایگزین می شود. می توان آن را در طی جراحی لگن یا فمور فوقانی برداشت. در برخی از جراحی ها، هر دو استخوان برداشته شده و با یک مفصل مصنوعی جایگزین می شوند.

چه زمانی باید به ارتوپد مراجعه کنیم؟

اکنون که می دانید متخصص ارتوپد چیست، باید بدانید که در صورت آسیب دیدگی استخوان و مفاصل به دلیل تصادف یا رویداد دیگر، به مهارت های یک پزشک ارتوپد نیاز دارید. همچنین برخی افراد به دلیل عادات بد نشستن و خوابیدن با وجود فعالیت بدنی کم دچار ساییدگی بافت ماهیچه ای می شوند.

در این صورت تشخیص و درمان توسط متخصص ارتوپدی ضروری است. نشستن طولانی مدت پشت لپ تاپ، کارهای مداوم مانند تایپ کردن، بلند کردن اجسام سنگین و استراحت ناکافی از عواملی هستند که بر سیستم اسکلتی عضلانی بدن که حوزه کاری متخصص ارتوپدی است تاثیر می گذارد.

چه زمانی باید به ارتوپد مراجعه کنیم؟

روش تشخیص ارتوپد چیست؟

در بیشتر موارد، پزشک ارتوپد برای تشخیص و تایید مشکلات اسکلتی عضلانی به آزمایشات و تصویربرداری زیر نیاز دارد:

  • اسکن MRI
  • CT اسکن
  • آزمایش خون
  • اسکن استخوان
  • سونوگرافی

گزینه های درمانی برای پزشک ارتوپد چیست؟

درد عضلانی اسکلتی اغلب دیر شروع می شود و روند بهبودی بسیار کندی دارد. اگر کنجکاو هستید که بدانید روش درمانی پزشک ارتوپد چیست، باید بگوییم که اکثر پزشکان ارتوپد از ترکیبی از چند روش کاهش درد برای درمان دردهای مزمن اسکلتی عضلانی استفاده می کنند. گزینه های درمانی شامل موارد زیر است:

  • داروهای تسکین‌دهنده و ضدالتهاب
  • تمرینات و ورزش‌های خانگی
  • فیزیوتراپی و توان‌بخشی
  • تزریق دارو
  • طب سوزنی
  • دریافت کمک‌های حرکتی
  • جراحی

قبل از مراجعه به ارتوپد برای درد چه اقداماتی را باید انجام دهیم؟

با چند درمان خانگی ساده می توانید درد مفاصل و استخوان را در کوتاه ترین زمان ممکن تسکین دهید. مفصل را با آتل بی حرکت کنید، اما از بی حرکت کردن مفصل برای مدت طولانی خودداری کنید زیرا ممکن است در نهایت سفت شود و عملکرد خود را از دست بدهد.

به ناحیه آسیب دیده استراحت دهید، از انجام هر گونه فعالیتی که باعث درد شما می شود خودداری کنید. برای کاهش درد از کمپرس سرد استفاده کنید. قرار دادن یخ روی مفاصل دردناک می تواند درد و التهاب را تسکین دهد. برای اسپاسم عضلانی اطراف مفاصل، سعی کنید از یک پد گرم کننده استفاده کنید.

متخصص ارتوپدی در شهریار

در شهریار، متخصصین ارتوپدی با تجربه و مهارت‌های بالا آماده ارائه خدمات به بیماران هستند. این پزشکان با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا و روش‌های نوین درمانی، مشکلات حرکتی و اسکلتی بیماران را تشخیص و درمان می‌کنند. از دردهای مزمن مفاصل گرفته تا آسیب‌های ورزشی و بیماری‌های مادرزادی، تخصص این پزشکان می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند.

توجه به سلامت استخوان‌ها و مفاصل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و متخصصین ارتوپدی در شهریار با دقت و عزم راسخ در پی درمان مشکلات مربوط به این حوزه هستند. این پزشکان علاوه بر درمان‌های غیرجراحی، در صورت لزوم، روش‌های جراحی مدرن و کم تهاجمی را نیز به کار می‌برند تا بیماران بتوانند هرچه سریع‌تر به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند. با مشاوره‌های تخصصی و برنامه‌ریزی درمانی مناسب، بیماران می‌توانند به نتایج مطلوبی دست یابند.

ویزیت تلفنی متخصص ارتوپد در شهریار

ویزیت تلفنی متخصص ارتوپد فرصتی مناسب برای مشاوره با پزشکان متخصص در زمینه مشکلات اسکلتی و حرکتی است. این روش به بیماران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به حضور فیزیکی، از تجربیات و دانش پزشک بهره‌مند شوند. در ویزیت تلفنی، بیمار می‌تواند علائم خود را توضیح دهد و متخصص با توجه به اطلاعات ارائه‌شده، راهکارهای درمانی اولیه و مشاوره‌های لازم را ارائه دهد.

این نوع ویزیت به ویژه برای افرادی که به دلایل مختلف نمی‌توانند به مطب مراجعه کنند، مانند بیماران با محدودیت‌های حرکتی یا در شرایط خاص بهداشتی، بسیار مفید است. همچنین، ویزیت تلفنی می‌تواند به کاهش زمان انتظار و صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک کند و بیمار را در مسیر دریافت درمان مناسب راهنمایی کند.

نکته نهایی در مورد ویزیت تلفنی متخصص ارتوپد

اگر سوال شما این بود که ارتوپدی چیست؟ حالا با خواندن این مقاله به جواب رسیده اید. اگر دچار شکستگی استخوان، کمر درد، گردن درد یا تورم و درد مفاصل هستید، باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. اگرچه ارتوپدی یکی از شاخه های علم پزشکی به شمار می رود، اما وظیفه ارتوپد محدود به جراحی نیست.

او می تواند از راه های بسیار دیگری وارد شود و گاهی تنها با تجویز داروهای مناسب یا انجام ورزش های خاص می تواند به درمان بیمار کمک کند. برخی از متخصصان ارتوپدی تخصص محدودی دارند و به عنوان مثال فقط به ارتوپدی کودکان سر و کار دارند، بنابراین برای مراجعه به پزشک ارتوپد حتما به تخصص او توجه کنید.

مقالات پیشنهادی

پرستار بیمار در منزل

هلدینگ تبلیغاتی

آزمایش های بیماری دیابت بانوان و آقایان در منزل

آزمایش های بیماری تیروئید بانوان و آقایان در منزل

ثبت درخواست

درخواست خود را ثبت کنید تا کارشناس ما برای توضیح بیشتر  و پاسخگویی به سوالات شما در اسرع وقت تماس بگیرند

مدیریت درد، بهبود دامنه حرکت، درمان آسیب‌ها

رگ به رگ شدن مفاصل، شکستگی استخوان، کشیدگی عضلات، رگ به رگ شدن تاندون ها و رباط ها، بیماری ستون فقرات، سرطان استخوان، آرتریت، دیسک ستون فقرات، کمردرد، زانو درد و پوکی استخوان.

متخصص ارتوپد بیماری ها و مشکلات اسکلتی عضلانی استخوان ها، رباط ها، تاندون ها، ماهیچه ها و مفاصل را درمان می کند.

اگر انحراف زیاد نباشد می توان از انگشتان میانی سیلیکونی برای اصلاح این انحراف استفاده کرد. اما برای معاینه دقیق تری بهتر است با متخصص ارتوپد مشورت کنید.

آرتروز زانو یکی از شایع ترین بیماری های بعد از 40 سالگی است و بیشتر در خانم ها دیده می شود. به طور کلی، آرتروز مفصل زانو به معنای تغییرات مخربی است که می تواند از پایین شروع شود و به مراحل پیشرفته برسد.